maandag 5 januari 2009

Etentje met de collega's op 5 januari 2009

De laatste kookles vóór nieuwjaar hadden Karolien en Anneleen een etentje georganiseerd voor de collega's van het 2e jaar kreatief koken. Het zou doorgaan op 5 januari om 19.00 h.
De keuze van Bistro "De Kapelaan" (Zwarte Zustersstraat 6A in Aalst) bleek een juiste keuze te zijn. Het kader, de bediening, de gerechten en de prijs van het menu waren naar de smaak van iedereen.
Hieronder een klein verslag van deze geslaagde avond :



Een gezellige plek en een zeer vriendelijke bediening.

Dit was onze kelner :

En dit was het menu :

Vooreerst was er een aperitief (kirr) met een mondvermakertje (mousse van bloemkool met lompvis eieren)
Het voorgerecht zag er niet enkel smakelijk uit, het wás ook zeer fijn en lekker.

Het soepje van boschampignons was heerlijk. Dank zij Katrien heeft de chef zijn recept prijsgegeven en zullen we het thuis zeker uitproberen.

In de open keuken . . . .
Met de 3 chef's . . . .
















Konden we volgen hoe de gerechten klaargemaakt werden : hier het hoofdgerecht


En dat was om uw vingers van te likken.
Een variatie : met kroketjes in plaats van met risotto van asperges (voor diegenen die geen asperges lusten

En het dessert was zo lekker, dat Carolien het al half opgegeten had, vòòr ik er een foto kon van nemen.

Maar ze had gelijk : het wás heel lekker : chokoladetaartjes met een Baileys sausje en whisky-ijs.


En nadien bij de koffie ...












Hebben we nog wat nagepraat.















En nadien zijn we allemaal braaf naar huis gegaan !

Het was een aangename avond, met lekker eten en goed gezelschap. Een avond om zeker nog eens te herhalen en . . . .

een adresje om te onthouden !

Geen opmerkingen: